Kom werken bij Prins Schoonmaakdiensten

Uitblinker Rien van Ravenhorst: “Ik voelde mij vanaf dag 1 thuis bij Prins Schoonmaakdiensten”

Waar een radiocommercial al wel niet goed voor kan zijn… Het heeft Rien van Ravenhorst namelijk een baan opgeleverd als allround medewerker bij Prins Schoonmaakdiensten:

“In de periode dat ik vanwege mijn gezondheid op zoek was naar een nieuwe baan, hoorde mijn stiefvader een reclamespot op de radio van Prins Schoonmaakdiensten. Ik besloot een poging te wagen, en te solliciteren. Ik heb namelijk al ervaring als schoonmaker en glazenwasser. En daarnaast ben ik graag bezig en veel in beweging tijdens mijn werkdag. Het leek mij dus de perfecte volgende stap om weer de schoonmaak in te gaan”, vertelt Rien.

Inmiddels werkt Rien alweer drie jaar voor Prins Schoonmaakdiensten, voor 30 uur per week. Tijd om hem voor te stellen én te vertellen hoe zijn werkweek als allround medewerker eruitziet.

Variatie in panden én werkzaamheden

“Ik begon als schoonmaakmedewerker in een kantoorpand, maar ik miste de afwisseling in taken. Ik kon wel wat ‘zwaarder’ werk aan. En dus ging Prins Schoonmaakdiensten samen met mij op zoek naar nieuwe panden en meer afwisseling qua werkzaamheden”, vertelt Rien over zijn eerste weken als uitblinker bij Prins Schoonmaakdiensten.

En zo veranderde zijn rol langzaamaan van schoonmaakmedewerker naar allround medewerker. Rien: “Ik doe meer dan alleen schoonmaakwerk. Van glasbewassing en opleveringsschoonmaak tot het storten van afval of het leegruimen van panden. Juist omdat ik op verschillende locaties werk in de regio Utrecht en ook veel spullen nodig heb om mijn werk goed te doen, kreeg ik na tien weken al een auto van de zaak. Dat vond ik echt top!”

De werkweek van allround medewerker Rien

Rien begint zijn werkdag altijd lekker vroeg, om 6.00 uur, bij FC Utrecht: “Daar maak ik samen met een collega de kleedkamers, het sanitair en de algemene ruimtes in het trainingscomplex schoon”, vertelt hij vol trots.

“FC Utrecht is natuurlijk een mooie naam. En omdat ik er al drie jaar -vijf dagen per week- schoonmaak, voelt het echt als mijn vaste pand. Ik ben dan ook altijd bang hoe ik het aantref als ik na drie weken vakantie weer terugkom”, vervolgt hij lachend.

Na 2,5 uur schoonmaken in het trainingscomplex van de Utrechtse voetbalclub is het voor Rien altijd weer een verrassing wat hij gaat doen. “De ene keer ga ik bij meerdere panden glazenwassen. De andere keer ben ik de rest van de dag druk bezig met het leegruimen en schoonmaken van een logeerwoning en spullen naar de opslag brengen. En omdat ik ’s ochtends lekker vroeg begin, heb ik de middag lekker voor mijzelf. Dat vind ik echt ideaal!”, vertelt Rien.

De plus- en minpunten van zijn baan als allround medewerker

Wat Rien het leukste vindt aan zijn werk? “De afwisseling qua werkzaamheden en het eindresultaat. Als je het toch weer voor elkaar krijgt om een kraan vol kalk weer blinkend schoon te maken. Daarnaast geven bouwopleveringen mij ook echt eer van mijn werk. Eerst is het wit van het stof en als het dan klaar is, zie je wel echt wat je gedaan hebt. Als de klant vervolgens blij is, dan ben ik ook blij. En trots”, vertelt hij.

“Ook het contact met klanten vind ik leuk. Je komt als allround medewerker op veel verschillende plekken. Zelfs na drie jaar kom ik nog steeds bij nieuwe klanten die ik nog niet ken.”

En zijn er dan ook minder leuke dingen aan je werk? “Nou, laatst moest ik invallen voor een collega die schoonmaakt op een camping. Het was superdruk op de camping en ik was alleen maar toiletten aan het schoonmaken en vloeren aan het dweilen. En net toen ik klaar was, liep iemand eroverheen met zijn modderige voeten. Kon ik weer opnieuw beginnen. Dat was voor mij één keer, liever niet nog een keer, haha!”

Werken bij Prins Schoonmaakdiensten: er heerst een hele goede, collegiale sfeer

Als laatste vroegen we Rien wat het werken bij Prins Schoonmaakdiensten nou zo leuk maakt. “Naast het feit dat ik mij nooit verveel -omdat er altijd wel iets te doen is-, zijn het vooral mijn collega’s die ervoor zorgen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. De sfeer is heel goed, er werken leuke, aardige mensen op kantoor en je krijgt regelmatig een complimentje. Dat zorgt ervoor dat ik mij vanaf dag één al thuis voel bij Prins Schoonmaakdiensten.”

Wil jij net als Rien ook een afwisselende baan, qua werkzaamheden én locaties? Bekijk onze vacatures en solliciteer via de website. Of stuur een open sollicitatie en we bepalen samen welke werkomgeving het beste bij jou past. Heb je eerst nog vragen? Bel 030-246 8870 en vraag naar Rob Slokker. Dit kan op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur. Of stuur een e-mail naar vacatures@prinsbv.eu.

Ook werken bij Prins Schoonmaakdiensten?

Bekijk vacatures